Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kloostermaaltijd: kom aan tafel en praat mee over ‘Balans in je leven’

november 28 | 18:00 - 21:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Aan tafel: lichaam en geest worden gevoed!

Het oude Griekenland kende het symposium, waarbij er gezellig gegeten en gedronken werd en in een vriendschappelijke sfeer tafelgesprekken werden gevoerd. De maaltijden in de kloosters later waren soberder en meestal ook stiller, maar kenden gastvrijheid en aandacht voor wat naast de buik ook de ziel voedt. Wij combineren het beste van twee werelden en organiseren moderne Kloostermaaltijden, waarbij we in een gastvrije ambiance zowel goed eten en drinken, alsook aandachtige gesprekken voeren. Zo worden beide gevoed, het lichaam én de geest.

Gesprek over Balans in je leven

Hoe vind je balans in je leven: bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé, tussen ‘ik’ en ‘samen’, alleen en sociaal, tussen consumeren en consuminderen, tussen meebewegen en protesteren? Dat is de vraag voor ons tafelgesprek. Het is immers niet zo eenvoudig. We lopen in het leven niet over een gladde weg, maar over een wankel evenwichtskoord. Zelfs al lijkt het je voor de buitenwereld gemakkelijk af te gaan, zelf weet je maar al te goed hoe spannend het kan zijn.

Daarom de vraag: wat heb jij, wat hebben wij nodig om een goede balans te vinden? Een balans waarbij we onze ogen niet sluiten voor wat er in de wereld aan de hand is, noch ons overal voor verantwoordelijk voelen. Een balans tussen zorgen voor onszelf en zorgen voor de ander.

In enkele gespreksrondes verkennen we welke voorlopige balans je nu hebt gevonden in je leven en wat er voor nodig is om verder te komen. We luisteren daarbij ook naar enkele stemmen uit onze traditie die ons daarbij van dienst kunnen zijn. Omdat balans vinden eigenlijk blijvend balanceren is, eindigen we met de vraag wat ons de moed geeft om in beweging te blijven.

De gespreksleiding is in handen van Ds. Theo Witkamp

Je zit met 5 of 6 mensen aan een tafel’; we streven naar een diverse samenstelling; daarom vragen we je na aanmelding om enkele gegevens.

De maaltijd is vegetarisch; geef dieetwensen aan bij het ticket

Tickets  €21,50 per persoon inclusief 2 drankjes en koffie/thee

Gegevens

Datum:
november 28
Tijd:
18:00 - 21:00
Serie:
Evenement Categorie: