Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kloostermaaltijd: kom aan tafel en praat mee over ‘Altijd aanstaan!’

oktober 24 | 18:00 - 21:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Aan tafel: lichaam en geest worden gevoed!

Het oude Griekenland kende het symposium, waarbij er gezellig gegeten en gedronken werd en in een vriendschappelijke sfeer tafelgesprekken werden gevoerd. De maaltijden in de kloosters later waren soberder en meestal ook stiller, maar kenden gastvrijheid en aandacht voor wat naast de buik ook de ziel voedt. Wij combineren het beste van twee werelden en organiseren moderne Kloostermaaltijden, waarbij we in een gastvrije ambiance zowel goed eten en drinken, alsook aandachtige gesprekken voeren. Zo worden beide gevoed, het lichaam én de geest.

In gesprek over ‘Altijd aanstaan!’

De Kloostermaaltijd van oktober is een uitnodiging tot een moment van rust in de hectische wereld waarin je leeft. Wellicht ken je het uit eigen ervaring, dat je eigenlijk ‘altijd aan staat’. En dat dit ook nodig is, want je moet altijd het beste uit jezelf halen: thuis, bij vrienden en in je werk! Je weet ook heel goed wat FOMO is en hoe moeilijk het is om te kiezen uit alle mogelijkheden die zich aandienen.

Wij bespreken tijdens de maaltijd in drie rondes in hoeverre dit ‘altijd aanstaan’ ook voor jou geldt en wat dit met je doet; wat ‘aandacht’ en ‘zorgen voor jezelf’ kan betekenen; en tenslotte wat er voor nodig is om goede keuzes te maken. We laten ons inspireren door elkaar en door enkele stemmen uit het verleden.

De gespreksleiding is in handen van Ds. Theo Witkamp

Je zit met 5 of 6 mensen aan een tafel’; we streven naar een diverse samenstelling; daarom vragen we je na aanmelding om enkele gegevens.

De maaltijd is vegetarisch; geef dieetwensen aan bij het ticket

Tickets  €21,50 per persoon inclusief 2 drankjes en koffie/thee

Op 28 november a.s. is er weer een Kloostermaaltijd. Het thema is dan ‘Balans in je leven’

 

Gegevens

Datum:
oktober 24
Tijd:
18:00 - 21:00
Serie:
Evenement Categorie: